Liberalerna Ängelholm i media

Renoveringen av Stadsbiblioteket börjar i höst

Äntligen blev det ett beslut. Renoveringen av stadsbiblioteket är på gång. Tyvärr blir det ingen professionell scen den här gången, men hörsalen renoveras och i hjärtat av biblioteket kommer en ny bred trappa att kunna ge utrymme för mindre arrangemang.

Läs hela artikeln i HD/NST från den 30/4 här

Enkät bland politikerna om miljöfrågor

I samband med skolstrejken för klimatet fredagen den 15 mars fick samtliga partier i Ängelholm frågan om vilka som är partiets tre viktigaste miljöfrågor. Liberalernas svar var kort ( p g a utrymmesskäl i tidningen), men här kan du läsa hela svaret från Liberalerna på dessa viktiga frågor.

Här kan du läsa artikeln med alla partiers svar i HD/NST

Konstverk i Åsboskolan räddas

Nämnden för kultur, idrott och fritid vill gärna rädda Nils Möllers glaskonstverk som nu tas ner i samband med rivningen av Åsboskolan.
- Jag tror det kan bli riktigt häftigt om vi kan hitta en ny plats för det i biblioteket. Arkitekten som anlitats för ombyggnaden ska titta på möjligheterna, säger nämndens ordförande Charlotte Engblom (L) i HD/NST.

Läs hela artikeln (25/2 2019) här

Blågrön oenighet om Rönnen 2

Tomten Rönnen 2 vid sidan av gamla badhustomten är tänkt att bebyggas med tre nya hus av Ängelholmshem. Liberalerna reserverade sig mot beslutet då vi anser att det behövs en tydligare visison över hur hela området kring Rönneå kommer att se ut om 5-10 år. Dessutom är vi tveksamma till att låta Ängelholmshem bygga lägenheter på en av stadens mest attraktiva tomter, där det finns många byggintressenter.

Läs artikeln i HD/NST (1/2 2019)

Lång debatt om Parkskolan

Efter många års diskuterande fram och tillbaka tog kommunfullmäktige äntligen beslut om Parkskolans framtid på kommunfullmäktige 28 januari.
Beslutet att sälja skolan lades fram redan för 7 år sedan av Liberalerna, då byggnaden dömts ut av räddningstjänsten och man dessutom konstaterat att huset angripits av hussvamp och mögel.
Nu får Midroc möjlighet att bygga ett nytt kvarter med lägenheter och affärsverksamheter. Bl a blir det en restaurang i den gamla skolbyggnaden ut mot Stadsparken.
Läs artikeln i HD/NST här

Intervju med nya ordföranden i nämnden för kultur, idrott och fritid

Charlotte Engblom (gruppledare i KF för Liberalerna Ängelholm) är ny ordförande i Nämnden för kultur, idrott och fritid. Läs hennes tankar om alla utmaningar som väntar i artikeln som publicerades i HD/NST 4 januari

Länkar

190430 Äntligen! Stadsbiblioteket renoveras.
Läs artikeln här

190315 Partiernas viktigaste miljöfrågor
Läs artikeln här
Läs hela svaret från Liberalerna här

190225 Konstverket på Åsboskolan räddas
Läs artikeln här

190130 Oenighet om Rönnen 2
Läs artikeln här

190129 Debatt om Parkskolan
Läs artikeln här

190104 Presentation av nya ordföranden i Nämnden för kultur, idrott och fritid i HD/NST
Läs intervjun med Charlotte Engblom här