Rädda Ängelholms sjukhus

Den 7 februari tar Regionstyrelsen beslut om att överta ryggkirurgin från Ängelholms sjukhus. Om beslutet blir verklighet är det början på slutet för Ängelholms sjukhus som tappar värdefull kompetens. Trots att kvalitet och tillgängligheten idag är betydligt bättre på Ängelholms sjukhus väljer Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Sverigedemokraterna att vilja driva igenom ett ödesbeslut för Ängelholm. Det blir än mer allvarligt när en majoritet av ortopedläkarna på Helsingborgs lasarett varnar för att kvaliteten och möjligheten att ta hand om dessa patienter är i fara, om Region Skåne tar tillbaka det i offentlig regi. 
 
Liberalerna och Alliansen är tydliga med att vi vill ha kvar Ängelholms sjukhus och vi uppmanar styret och SD att backa från beslutet innan det är försent. För Liberalerna är det viktigt att Ängelholmsborna får en nära och trygg vård - inte vem som driver vården!
 
Sven Bergman (L)
Eva Kullenberg (L)
Charlotte Engblom (L)